Kettingreactie

 

Het project Kettingreactie is 10 jaar geleden gestart, bedoeld kolen_1om voornamelijk deelnemers met meervoudige psychosociale problematiek een zinvolle leerwerkplek te bieden met perspectief op maatschappelijke participatie. Het project vindt plaats onze locatie ‘de Forelderij‘.

Een belangrijk kenmerk van het project is het opzetten van een keten van zorg, hulpverlening, wonen en werk, waarin de meest kwetsbare burgers van Enschede vraaggericht begeleid worden. Het draagt er aan bij dat hulp- en dienstverlenende organisaties nauw samenwerken.

Werkzaamheden

Onze locatie ‘de Forelderij’ biedt diverse leerwerkplekken voor de trajecten van Kettingreactie, welke onderverdeeld zijn in kleuren.

Groen:

De werkzaamheden die binnen groen uitgevoerd worden zijn: schoffelen, harken, onkruid wieden, poten, snoeien, oogsten, zaaien, grasmaaien en alle voorhanden zijnde werkzaamheden in de groente-, fruit-, bloemen- en kruidentuin. Er wordt gewerkt met de bosmaaier, bladblazer en motorzaag en er wordt geholpen bij het aanleggen van tuinen, straten, etc.img00448-large

Bruin:

De werkzaamheden die binnen bruin uitgevoerd worden zijn: hout hakken, houtbewerking, reparaties, producten maken voor de verkoop (vogelhuisjes, bezems, etc.), het werken met de zaagmachines voor het maken van de meubelen en het werken met de kettingzaag.

Blauw:

Werken in het blauw omvat alle werkzaamheden die betrekking hebben op het forelvissen op de Forelderij. Deelnemers die aangeven te willen werken in het blauw, moeten – omdat er in het blauw contact met gasten is – eerst werkzaam zijn geweest in groen en/of bruin. Op deze manier wordt duidelijk waar hun kwaliteiten/knelpunten liggen.

Grijs:

Werken in het grijs omvat werkzaamheden in en om de horeca en streekproductenwinkel. Omdat werken in het grijs meer klantgericht is moet de deelnemer aan bepaalde competenties voldoen. Als beginfase bij deze kleur voert de deelnemer samen met de werkbegeleider de volgende werkzaamheden uit: het verzorgen van de lunch voor de deelnemers, het schoonmaken van de kantine voor de deelnemers, het realiseren van het te verkopen assortiment voor de streekproductenwinkel (taarten, jammen, kruiden, diverse oliën, etc.) en het bereiden van gerechten voor de High tea.

 

 

Facebook
Facebook