Belevingsverhalen uit de praktijk

Wij vanuit Stichting Surplus vinden het belangrijk dat onze deelnemers zich kunnen ontwikkelen. Kunnen groeien tot een voor hen haalbaar niveau.

Onze deelnemers kunnen natuurlijk zelf het best verwoorden wat de werkprojecten van Surplus voor hen hebben betekend. We nemen je graag mee in de belevingsverhalen van onze deelnemers.

September 2016 – Werkproject de Forelderij – De beleving van deelnemer H.

“Nadat ik weer eindelijk een beetje mobiel was na mijn operatie van mijn gebroken kuitbeen, was de vraag wat voor werk ik als lichte dienst kon gaan doen. Mijn┬áteammanager zei dat ik maar eens een afspraak met Buro Tijdelijk Werk moest maken. dsf-2Dit heb ik gedaan en na een goed gesprek over wat ik wel of niet zou kunnen gaan doen, kwam Stichting Surplus in de kijker. Surplus is een stichting die zich inzet onder andere voor iedereen die inzetbaar is en/of een bijdrage kan leveren aan de samenleving. Thuis ben ik naar de website van Surplus gegaan en zodoende kwam ik bij de Forelderij terecht. Daarna is het razendsnel gegaan na het bezoek aan de Forelderij. De afspraak die wij met de leiding van Surplus in eerste instantie maakten, dat ik een gedeeltelijke begeleiding van werkzaamheden met de aanwezige mensen zou doen, is helaas niet uit de verf gekomen. De mensen die daar allerlei werkzaamheden doen op de Forelderij, zijn mannen en vrouwen die op de een of andere manier in de maatschappij de boot hebben gemist. Deze mannen en vrouwen hebben allemaal rugzakje meegekregen. Ik heb daarna het opkweken en verzorgen van fruit en groente in en buiten de kweekkassen op mij genomen. Daar ik vroeger een groentetuin langs het spoor bij Utrecht, jaren achtereen had is het verzorgen en opkweken van groenten mij niet vreemd. De werkzaamheden bestonden o.a. het water geven, het dieven van tomatenplanten, het opkweken van komkommers, paprika’s, radijs en aardbeien, het schoonhouden van de omgeving door onkruid te verwijderen. Dit heeft mij zeer veel voldoening gegeven en raad dit daarom iedereen aan die om een of andere reden, buitendienst geraakt en tijdelijk ander werk gaat doen buiten zijn of haar normale functie. Ergens anders in de keuken kijken is zeer goed voor de revalidatie en motivatie om uiteindelijk weer terug te keren in je eigen functie. Buro Tijdelijk Werk is TOP!”

Facebook
Facebook